تبلیغات
برق. قدرت. کنترل. الکترونیک. مخابرات. تاسیسات. - ضررهای مایکرو ویو و مایکروفر

برق. قدرت. کنترل. الکترونیک. مخابرات. تاسیسات.

دایره المعارف تاسیسات برق (اطلاعات عمومی برق)

یك خطر لوكس در آشپزخانه وشما بی خبر از خطر!
پخت و پز با دستگاه مایكروویو، ضمن تغییر وضعیت مواد غذایی، به تغییر در ماهیت خون فرد مصرف كننده می‌انجامد. این تغییرات سبب می‌شود كه نظام ایمنی بدن با تحلیل روبرو شود.
از جمله الزامات زندگی مدرن، ساخت و گسترش ابزار و وسایل حیرت‌آوری است كه با هدف افزایش رفاه و آسایش بشری به جامعه عرضه می‌شوند. این در حالی است كه جامعه‌ بدون توجه به عوارض و خطرات این‌گونه ابزارهای تكنولوژیكی جدید، به شكلی جنون‌آمیز به تهیه و استفاده از آن‌ها روی می‌آورند. از جمله ابزار نسبتاً جدید كه روز به روز بر دامنه‌ی نفوذ آن در منازل افزوده می‌شود، دستگاه «ماكروویو» است؛ دستگاهی كه شیك كه در فضای آشپزخانه‌های امروزی جلوه‌گری می‌كند.

در ماه می ۱۹۸۹، تام ولنتین در حین رانندگی به سمت مینوستا از رادیوی اتومبیل خود خبر كوتاهی را شنید كه در جا خشكش زد. این خبر كوتاه كه توسط دانشگاه مینوستا منتشر شد، بدین شرح بود: «اگر چه دستگاه ماكروویو به سرعت غذا را گرم می‌كند، اما ابداً استفاده از آن در گرم كردن شیر كودكان توصیه نمی‌شود.»

گر چه به نظر می‌رسد كه شیشه شیر خنك است، اما مایع درون آن به حدی گرم می‌شود كه می‌تواند با سوختگی‌ دهان و گلوی نوزادان همراه شود. مضاف بر آن كه بخار در محفظه بسته‌ای چون شیشه شیر، می تواند منجر به انفجار شود. اما این گزارش، در ادامه متذكر نكته‌ای مهم‌تر شد، مبنی بر این كه «گرم نمودن شیشه شیر بدین نحو، می تواند با تغییراتی در شیر همراه شود كه از دست رفتن برخی ویتامین‌ها از آن جمله است و حتی در صورتی كه شیر بطری، شیر طبیعی مادر باشد برخی از نگهدارنده‌های طبیعی آن نابود می‌شود.» در این گزارش توصیه می‌شود كه «اگر چه گرم نمودن شیر در داخل ظرف محتوی آب گرم چند دقیقه‌ای بیشتر از استفاده از مایكروویو به طول می‌انجامد، اما واقعاً شیری سالم‌تر خواهد بود.»

ولنتین پس از شنیدن این خبر از خود پرسید: «اگر نهاد معتبری چون دانشگاه مینوستا در مورد نابودی موا مغذی شیر در نتیجهٔ استفاده از مایكروویو هشدار می‌دهد. پس یقیناً حقایق دیگری باید وجود داشته باشد كه از طرح آن‌ها پرهیز می‌شود.»

در اوایل سال ۱۹۹۱، خبر یك دادخواهی در اوكلاهاما به نشریات كشیده شد. مادری به نام نورمالویت كه به عمل جراحی نیاز داشت، صرفاً به واسطه گرم كردن خون تزریقی توسط پرستار در مایكروویو، در نتیجهٔ این عمل جان سپرد.
امنطق حكم می‌كند، اگر ماهیت گرم نمودن چیزی بخواهد یكسان باشد، پس نوع گرم كردن آن هم نباید متفاوت باشد. به طور معمول، خون برای انتقال به بدن در اعمال جراحی گرم می‌شود اما نه در دستگاه مایكروویو و در مورد خانم لویت هم همین دستگاه به تغییر ماهیت خون و به مرگ وی انجامید. پس باید پذیرفت كه این نوع گرم كردن چیزی متفاوت از گرم كردن‌های دیگر است و به راستی، تفاوت در چیست؟
مورد دیگر به ماجرای شهر كوچك واتنویل در نزدیكی شهر باسل در سوئیس باز می‌گردد. دانشمندی در این شهر زندگی می‌كند كه به طبیعی بودن و بی‌خطری زندگی بشری جدید هیچ اعتقادی ندارد. وی كه سال‌ها با یكی از شركت‌های غذایی بزرگ سوئیس همكاری می‌نمود، به واسطه انتقاد از نحوه عمل آوردن غذا كه به غیر طبیعی شدن آن می‌انجامید، از كار بر كنار شد. هرتل یا همین دانشمند سوئیسی، در ملاقاتی با ولنتین در هتلی در آلمان، صریحاً ابراز نمود كه دنیا نیازمند كمك ماست و ما یعنی دانشمندان، مهم‌ترین مسئولیت را در شرایط غیر قابل قبول امروز بر دوش داریم. وظیفه ماست تا شرایط را بهبود و جهان را از وضع موجود نجات دهیم. من بر آنم تا هر آن چه در توان دارم مصروف سازم تا بشر را با طبیعت هماهنگ و همراه سازم.

هانس هرتل كه فردی مصمم و آگاه به نقض طبیعت توسط شركت‌های انحصارگر در حوزه علم و تكنولوژی است، دست به كار شد. هارتل را می‌توان نخستین دانشمندی دانست كه مطالعات متعددی درباره پیامدهای استفاده از مایكروویو بر خون و نیز شرایط روحی بشر انجام داده است.
وی نتیجهٔ مطالعات خود را این گونه تشریح می‌كند: «پخت و پز با دستگاه مایكروویو، ضمن تغییر وضعیت مواد غذایی، به تغییر در ماهیت خون فرد مصرف كننده می‌انجامد. این تغییرات سبب می‌شود كه نظام ایمنی بدن با تحلیل روبرو شود.»هرتل با همكاری برنارد بلنك از مؤسسه تكنولوژی سوئیس، نه تنها این آزمایش را هدایت می‌كرد، بلكه خود به عنوان یكی از هشت نفر شركت‌كننده در آزمایش، شخصاً حضور داشت.
هرتل با مشاهده تغییرات دیگری در باكتری‌ها و با استناد به مطالعات علمی دیگر، از تأثیرات خطرناك استفاده از این نوع دستگاه‌ها بر نظام‌های جاندار پرده برداشت. وی، در ادامهٔ نتایج آزمایش‌های خود می‌گوید: « تعجب آور است! این دستگاه‌ها به شكلی طراحی شده‌اند كه اتم‌ها، مولكول‌ها و سلول‌ها، در نتیجهٔ پرتو افكنی الكترومغناطیسی، با تغییر قطبیت از یك میلیارد به صد میلیارد در ثانیه مواجه می‌شوند. اصولاً هیچ گونه اتم، مولكول و یا سلول نظام جانداری، توانایی ایستادگی در برابر این نیروی مخرب و حتی كمتر از این میزان را ندارد. در نتیجهٔ چنین فشاری است كه ساختار مولكول‌ها فرو ریخته و با تغییر شكل و نابودی همراه می‌شوند.»

اصولاً این نوع گرم كردن با گرم كردن مرسوم كه گرما از بیرون به تدریج به داخل منتقل می‌شود. متفاوت است. گرم كردن با مایكروویو از داخل سلول‌ها و مولكول‌ها یعنی جایی كه آب وجود دارد، شروع و در این حالت است كه انرژی در غذاهای طبیعی به نوعی گرمای سایشی تبدیل می‌شود.

علاوه بر تأثیرات شدید این نوع گرما دهی كه به تأثیرات «ترمیك» مشهورند، نوع دیگری از تأثیرات با نام «آترمیك» نیز وجود دارد كه كمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. هرتل در این باره می‌گوید: «این تأثیرات در حال حاضر قابل اندازه گیری نیست اما از نتایج قطعی آن، تغییر شكل ساختار مولكول‌ها و تغییر كیفیت و ماهیت آن‌هاست. به عنوان نمونه، در تكنولوژی تغییر ژن‌ها به منظور تضعیف غشای سلولی، از همین اشعه مایكروویواستفاده می‌شود كه دلیل آن، نوع فشار حاصل از این نوع اشعه و شكسته شدن سلول‌هاست كه با جدایی غشای بیرونی و داخلی همراه است. این سلول‌های شكسته شده به شكار خوبی برای ویروس‌ها، قارچ‌ها و دیگر موجودات ذره‌بینی تبدیل می‌شوند. در چنین شرایطی است كه مكانیسم اصلاح طبیعی شكل نمی‌گیرد و سلول‌ها به سوی نوعی تولید انرژی هدایت می‌شوند. در این‌جاست كه به جای تولید آب و دی‌اكسید كربن، پری اكسید هیدروژن و مونوكسید كربن تولید می‌شود.

كلیه این مراحل با مصرف غذاهای گرم شده در مایكروویو در بدن انسان صورت می‌پذیرد. به طور معمول با قرار گرفتن غذا در این دستگاه است كه انرژی‌ای حدود هزار وات و یا بیشتر به غذا وارد می‌شود و این پرتو با چنین انرژی است كه به تغییر و تخریب ساختار مولكول‌های غذایی و شكل‌گیری تركیب‌های جدیدی كه هیچ سابقه‌ای در طبیعت و انسان نداشته‌اند، تبدیل می‌شود. با مشاهده چنین نتایجی است كه ظاهراً بایستی تأثیرات سمی و خطرناك غذاهای مایكروویوی را در فهرست افزودنی‌های غیر طبیعی رژیم روزانه خود اضافه كنیم.


اما هرتل در ادامه این آزمایش هر روز ساعت ۴۵/۷ و پیش از صبحانه از افراد نمونه گیری خون می‌نمود و نمونه گیری دوم را ۱۵ دقیقه پس از صرف غذا و نمونه گیری سوم را دو ساعت بعد از آن انجام می‌داد. در هر نمونه گیری ۵۰ میلی لیتر خون برای آزمایش‌های مربوط به تركیبات شیمیایی و ۵ میلی لیتر برای بررسی آزمایش‌های هماتولوژی و ویژگی‌های ظاهری آن بود. در مورد آزمایش‌های دوم، همواره پس از صرف این گونه غذاها، میزان هموگلبین، هماتوكریت و لوكوسیت پایین‌تر از حد معمول و طبیعی بود این نتایج در دومین ماه آزمایش واقعاً با كاهش جدی‌تری همراه شد. هرتل در این باره می‌گوید: «علاوه بر كاهش قابل توجه این مؤلفه‌ها، با كاهش ارزش كلسترول و افزایش میزان آن در خون نیز همراه بودیم.»

به محض آن كه نتایج این مطالعه منتشر شد، با واكنش انجمن فروشندگان وسایل الكترونیكی سوئیس همراه شدیم. آن‌ها از رئیس دادگاه سفیتگن خواستند تا به مطبوعات دستور سكوت دهد و از انتشار نتایج این تحقیق ممانعت به عمل آورد. این فشار به قدری جدی بود كه حتی بلنك، دست به انكار تحقیق و همكاری خود با هرتل زد كه البته خیلی دیر بود. هرتل در قبال یافته‌های خود مسئول و در برابر فشارها ایستادگی نمود و با گذشت سال‌ها به عنوان یك متهم در دادگاه حاضر شد در مارس ۱۹۹۳ بود كه دادگاه در واكنش به شكایت‌ها دستور به بررسی داد. هرتل در برابر فشارهای مختلف رسماً اظهار داشت كه آن‌ها می‌خواهند مرا به سكوت وا دارند اما هرگز شرایط و خواسته‌های آن‌ها را نمی‌پذیرم و حتی در سمینارهای بزرگی در آلمان شركت نموده و نتایج تحقیقات خود را در آن‌جا منتشر ساخته‌ام.

جدای از تحقیق هرتل، شواهد متعدد دیگری بر خطرناك بودن این دستگاه وجود دارد. نشریه «پری اتریكس» در شماره آوریل ۱۹۹۲ مقاله‌ای با عنوان «تأثیرات پرتو مایكروویو بر عوامل ضدعفونی كننده شیر انسان» منتشر نمود كه مهم‌ترین نویسنده تیم تحقیقاتی آن دكتر ریچارد كوان از دالاس بود. هم چنین دكتر جان كرنر از دانشگاه استنفورد نیز از اعضای برجسته این گروه بود. خلاصه‌ای از این تحقیق در ۲۵ آوریل همان سال در نشریه «ساینس نیوز» منتشر شد كه در این باره می‌خوانیم:

«زنانی كه در بیرون از خانه كار می‌كنند و اقدام به ذخیره شیر خود و استفاده از آن در زمان عدم حضورشان می‌كنند باید متوجه یك نكته در گرم كردن آن باشند. هم والدین و هم پرستاران باید بدانند كه گرم كردن این شیر با مایكروویو با تغییرات جدی در شیر همراه است كه نابودی پادتن‌های آن و رشد باكتری‌های بیماری‌زا از جمله نتایج آن است. همین تحقیق خاطر نشان ساخته كه گرم نمودن شیر بدین شكل تا دمای ۹۸ درجه به نابودی ۹۹ درصد آمنیوگلوبلین A یعنی عاملی كه در مقابل میكروب‌ها ایستادگی می‌كند، می‌انجامد.

دكتر كرنر به نكته دیگری هم اشاره می‌كند: «آن چه كه مرا واقعاً به تعجب وا داشت، نابودی برخی از ویژگی‌های ضدعفونی شیر در دمای پایین‌تر یعنی حتی ۵/۳۳ درجه است و این نشان می‌دهد كه عامل گرما، عامل اساس در این تغییرات نیست بلكه این خود مایكروویو است كه در این مسأله عامل اصلی تغییر است.»

ولنتین در ادامه گزارش خود به این نتیجه رسید كه یقیناً برای پی بردن به ابعاد بیشتر استفاده از این دستگاه باید تحقیقات گسترده‌ای انجام شود. وی به این نكته اشاره می‌كند كه در حالی كه حتی برای عرضه یك مكمل گیاهی به بازارهای آمریكا، نیازمند مستندات علمی و جامع و هم چنین تحقیقات هزینه‌آور هستیم، اما در صنعت تولید مایكروویو متحمل هیچ هزینه و تحقیقی سیستم. البته در سرزمینی كه كشاورزانش ترغیب می‌شوند تا محصولات و خاك زراعی خود را با میزان گسترده مواد شیمیایی آلوده سازند و سازندگان غذاها تشویق به استفاده از مكمل‌ها و افزودنی‌های مخاطره آمیز می‌شوند، این مسأله خیلی مهم و غیر طبیعی نیست. در پایان این سؤال باید مطرح شود كه به راستی همه ساله چه میزان پول صرف خرید این دستگاه می‌شود و آیا باید هنوز هم با این فرض كه مسئولین بهتر از همه می‌دانند، به آن‌ها اعتماد كنیم و به استفاده از این دستگاه ادامه دهیم؟!!!



اینم نظر مخالفش
نتیجه گیری با شما

 همه چیز در مورد ماکروویو؛ اجاق مدرن آشپزخانه

ماکروویو یکی از وسایل مدرن آشپزخانه است که امروزه تقریبا در بیشتر منازل وجود دارد. سرعت بالای طبخ غذا مهمترین دلیل استقبال از آن است.

البته اگر خانم خانه شاغل باشد، اهمیت استفاده از مایکروویو دوچندان هم می شود؛ زیرا وقتی او خسته از محل کارش به خانه برمی گردد، به جای این که ساعت ها مشغول پخت غذا شود،

فقط چند دقیقه ای را صرف این کار می کند. با این حال، علاوه بر طعم متفاوت در مایکروویو و اجاق گاز، باید به نکاتی نیز درباره سلامت انسان و غذا توجه داشت تا استفاده از مایکروویو هیچ مشکلی ایجاد نکند.

میکروویو که به اشتباه مایکروویو خوانده می شود، از ترکیب دو واژه مایکرو یا میکروMICRO به معنی کوچک و ویوWAVE به معنی موج تشکیل شده است و به معنای امواج با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسیار بالا می باشد.

فرکانس چنین امواجی، بین ۳۰۰ مگاهرتز تا چند گیگاهرتز در ثانیه می تواند باشد. برد چنین امواجی کوتاه بوده و در حد چند متر است، ولی میزان نفوذ آن ها نسبتا بالا است و از درون ابر و غبار عبور می کنند.


هرچه فرکانس بیشتر باشد، شدت نفوذ بیشتر برای برد امواج، کوتاه تر می شود. به عنوان مثال هرچیزی که درمجاورت دستگاه نوسان ساز اجاق های میکروویو معمول قرار داشته باشد، به شدت تحت تأثیر ارتعاشات قرار می گیرد.

درحالی که اگر نیم متر از منبع ارتعاش دور شود، قدرت امواج به یک صدم کاهش خواهد یافت.

امواج دارای طول موج کوتاه، هنگام برخورد به ماده، چنان موجب ارتعاش و تغییر قطب های منفی و مثبت موجود در آن می شوند که این جنبش بالای مولکول ها موجب به هم خوردن شدید آنها و ایجاد اصطکاک در مولکول ها و درنهایت سبب گرم شدن آن ماده می شود. در این میان نقش آب در درون ماده غذایی بارزتر است.


زیرا مولکول های آب که قطبی هستند (همچون دیگر مولکول های قطبی) بیشتر تحت تأثیر نوسانات قرارگرفته و به شدت شروع به جابه جایی در محل خود می کنند. به همین دلیل هرچه غذا رطوبت بیشتری داشته باشد سریع تر تحت تأثیر این امواج قرارمی گیرد.


البته امروزه اغلب دستگاه هایی که تحت عنوان میکروویو به فروش می رسند، علاوه بر لرزاننده (نوسان یا موج ساز) مورد بحث، دارای یک یا چند المنت (سیم فلزی ای که در مقابل جریان برق مقاومت بالایی دارد و موجب گرم شدن آن می شود)

هستند که به عنوان گریل (کباب پز) و فر، داخل دستگاه قرار داده شده اند. چنین دستگاه هایی را به عنوان «میکروویو گریل دار» و یا «میکرویو+گریل+فر» و یا کامبینیشن (یعنی ترکیب چند دستگاه) می شناسند.

● تأثیر اشعه مایکروفر در سلامت انسان

مطالعات جدید، مسئله مسمومیت زایی و سرطان زایی اشعه های مایکروفر را رد کرده اند. با این وجود، ایمنی اشعه مایکروفر برای سلامت انسان مورد بحث است. این که آیا اشعه مایکروفر می تواند باعث ایجاد ترکیبات سرطان زا در غذا گردد یا نه، با تحقیقات علمی رد شد.

با این حال، اشعه مایکروفر همانطور که غذا را گرم می کند، بافت های بدن را نیز گرم می نماید. مواجهه با مقدار بالای اشعه مایکروفر، می تواند باعث سوختگی دردناک شود.

خصوصا عدسی چشم به حرارت زیاد حساس است و مواجهه زیاد با اشعه های مایکروفر می تواند باعث کاتاراکت (آب مروارید) شود.

مواجهه تصادفی با مقادیر بسیار بالای اشعه مایکروفر می تواند باعث تغییر یا از بین رفتن اسپرم شده و نازایی موقت درمردان ایجاد کند. البته این مواجهه در صورتی می تواند رخ دهد که اشعه از درون دستگاه به بیرون نفوذ کند، یعنی هنگامی که درب آن به طور کامل بسته نشده است، یا درز آن خراب یا کهنه است یا جرم گرفته است. به همین دلیل محفظه داخل مایکروفر را باید چند مدت یک بار، با آب و مواد شوینده ملایم شست.

باید به خاطر داشت که تابش اشعه های مایکروفر با قطع برق آن به طور کامل متوقف می شود و این اشعه ها در غذا نیز باقی نمی مانند و هرگز غذا را رادیواکتیو نمی کنند.

بیمارانی که از Pacemaker یا باتری قلب استفاده می کنند، در استفاده از مایکروفر باید محتاط باشند، زیرا امواج مایکروفر به خصوص در مایکروفرهای قدیمی، می توانند با سیگنال های آن تداخل کنند.

● ظروف مورد استفاده در مایکروفر

فقط ظروفی که مخصوص مایکروفر هستند، باید در این دستگاه استفاده شوند.

ظروف پلاستیکی معمولی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیستند، زیرا با حرارت بالای مایکروفر، ساختار شیمیایی این ظروف تغییر می کند و مواد سمی وارد غذا می گردند. برای گرم کردن غذاهای چرب، ظروف شیشه ای یا پلاستیکی ارجحیت دارند.


ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل های آلومینیومی برای استفاده در مایکروفر مناسب نیستند، زیرا اشعه های مایکروفر را منعکس می کنند و ممکن است به خود دستگاه نیز آسیب برسانند.

ظروفی که در مایکروفر گرم می شوند، برای استفاده در این دستگاه نامناسب اند، ولی ظروفی که سرد باقی می مانند، برای این منظور مناسب ترند.

برای امتحان ظرف شیشه ای مناسب برای مایکروفر، می توان ظرف موردنظر را برای یک دقیقه در مایکروفر قرار داد. اگر ظرف گرم شد،


برای استفاده در مایکروفر مناسب نیست، اگر ولرم شد، برای دوباره گرم کردن غذا مناسب است، نه پختن غذا و اگر سرد باقی ماند، برای پختن غذا هم مناسب است.

شکل ظرف در نوع حرارتی که غذا در طی گرم کردن می بیند، موثر است. در ظروف گرد یا بیضی شکل، کناره های غذا نمی سوزد، زیرا در این ظروف تمام کناره های غذا به طور یکنواخت حرارت می بیند، ولی در ظروف مربعی شکل، کناره های غذا بیشتر می سوزد.

ظروف گود، به علت این که سطح تماس بیشتری ایجاد می کنند، برای گرم کردن غذا در مایکروفر مناسب ترند.

برای حفظ رطوبت درون غذا و یکنواخت حرارت دیدن آن، بهتر است روی غذا پوشانده شود. اگر بدین منظور از روکش های پلاستیکی استفاده می شود، بهتر است با غذا تماس نداشته باشند.

● معایب اجاق مایکروویو

۱ چون انرژی مایکروویو مناطق پرآب غذا و بیشتر و مناطق بدون آب را کمتر گرم می کند، اگر درست تنظیم نشود، احتمال دارد غذا در برخی از مناطق به حد کافی گرم نشود و باکتری های مضر آن از بین نرود.

۲ نمی توان از هر نوع ظرفی در آن استفاده کرد، زیرا برخورد امواج با سطح فلزات، ممکن است سبب ایجاد شعله و آتش سوزی و حتی انفجار دستگاه شود. برخی ظروف پلاستیکی غیراستاندارد، هنگام


تماس با مواد داغ، پلیمرهای شیمیایی منتشر می کند که انسان را دچار مسمومیت می سازد و مصرف غذاهای گرم شده در آنها برای سلامت بدن خطرناک است.

۳ برخی تحقیقات نشان داده است که امواج مایکروویو با توان بالا قادر است شکل مولکول های مواد


غذائی از جمله ویتامین ها را تغییر دهد. همچنین بعضی از تحقیقات علمی بیانگر آن است که برخی از خواص غذا در اثر امواج از بین می رود.

۴ سوختگی ناشی از استفاده از این دستگاه نیز مطرح است. گرم کردن شیر در ظروف شیشه ای سبب می شود حرارت شیر بسیار بیشتر از حرارت ظرف آن باشد و موجب سوختگی گردد. پختن تخم مرغ در این دستگاه، گاه به انفجار آن در محوطه مایکروویو منجر می شود.

● مزایای اجاق مایکروویو

۱ مهمترین مزیت آن پخت و گرم کردن سریع غذا می باشد.

۲ پختن سبزی ها در فرهای مایکروویو به مدت کوتاه به جای آبپز کردن طولانی مدت آن، سبب حفظ بیشتر ارزش غذایی و ویتامینی آنها می شود. برخی از ویتامین ها مانند ویتامینC و B۱ به مدت پخت بسیار حساس است


و به همین دلیل هرچه مدت پخت غذا کوتاه تر باشد، این ویتامین ها کمتر از دست می رود بنابراین پختن غذا در مایکروویو باعث می شود در مقایسه با روش سنتی پخت غذا با اجاق گازهای معمولی، ویتامین های آن بهتر و بیشتر حفظ شود.

۳ در مراحل پخت با این اجاق ها، کیفیت پروتئین های مواد غذائی بهتر از روش های دیگر حفظ می شود.

۴ امکان ایجاد مواد سمی هنگام پخت مواد غذایی دریایی در روش بخارپز و مایکروویو کمتر از سایر روش های پخت است.

● چند روش ساده برای افزایش کارآیی مایکروویوها

همواره سطوح داخلی مایکروویو را تمیز نگه دارید تا تابش مایکروویو بتواند به طور موثر به غذا برسد. برای این امر از قبل برنامه ریزی کنید.

آب کردن غذای یخ زده در مایکروویو ممکن است راحت باشد، اما آب کردن آن در دمای بیرون، آزادانه و بدون صرف انرژی انجام می گیرد.

همچنین دقت کنید غذاهای له شده و بسته بندی شده که قابلیت پختن در مایکروویو را دارند، اغلب باعث می شوند تا انرژی بیشتری نسبت به «پختن از ابتدا» مصرف شود. از این رو بهتر است برای محاسبه انرژی صرف شده برای آن، فرآیندهای پیش پخت، بسته بندی و انتقال را نیز اضافه کرد.

تقسیم غذا به قطعات کوچک تر و با ضخامت کمتر نیز شیوه مناسبی است که باعث می شود غذا بهتر و راحت تر گرم شود.

به این نکته توجه کنید غذایی که از فریزر خارج می شود، قبل از قرار گرفتن در مایکروویو باید به طور کامل از حالت یخ زدگی خارج شود چون آب، بسیار راحت تر از یخ، اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند.

و...

آشپزی ایمن با مایکروویو نیازمند شناخت معایب و فواید این دستگاه است. در صورت استفاده صحیح از مایکروویو، این دستگاه می تواند روشی آسان و سریع برای آشپزی و آماده سازی غذا باشد بدون اینکه خطری برای سلامتی به وجود آورد.

امواج مضر اطراف سیم برق

با کنترل امواج الکترومغناطیس، می‌توان گام موثری در ارتقای سلامت استفاده کنندگان از کامپیوتر برداشت.
 
به گزارش تبیان، کامپیوترهایی که در اطراف ما وجود دارند و ما در حال استفاده از آنها می باشیم، مانند هر وسیله الکترومغناطیسی دیگر، امواج الکترومغناطیس از خود ساطع می کنند. این امواج به دلیل حرکت الکترون ها در داخل سیم های فلزی ایجاد می شوند.
 
اندازه گیری امواج الکترومغناطیس وسایل الکتریکی، توسط وسیله ای به نام گاوس متر انجام می شود. اگر چه در اطراف ما تنها کامپیوتر نیست که امواج الکترومغناطیس از خود ساطع می کند، اما یکی از پر استفاده ترین وسائل الکتریکی است که امروزه در خدمت بشر قرار گرفته است.

 
با یادگیری چگونگی کنترل امواج الکترومغناطیس، می توان گام موثری در ارتقای سلامت استفاده کنندگان از کامپیوتر برداشت.
 
1- خاموش کردن کامپیوتر
 
 یکی از موثرترین کارها برای قطع امواج الکترومغناطیس کامپیوتر، خاموش کردن آن می باشد.
 
بسیاری از ما ساعت های زیادی را در مقابل کامیپوتر می نشینیم و زمان هایی که از آن استفاده نمی کنیم، کامپیوتر را روی حالت آماده باش قرار می دهیم و آن را خاموش نمی کنیم، بدون آنکه به آثار مخرب امواج الکترو مغناطیس در مدت زمان طولانی بیندیشیم.
 
جالب است بدانید اگر گاوس متر را برای اندازه گیری مقدار امواج الکترومغناطیس در نزدیکی دستگاه خاموش قرار دهیم، باز هم مقداری امواج الکترو مغناطیس را نشان می دهد.
 
به عبارت دیگر حرکت الکترون ها در داخل سیم برق، حتی با خاموش کردن دستگاه ادامه پیدا می کند. اگر چه بسیار ضعیف تر از زمانی است که کامپیوتر روشن و آماده به کار است.
 
2- جدا کردن سیم های برق کامپیوتر از پریز برق
 
 اگر بخواهیم هیچ گونه حرکت الکترومغناطیس در داخل سیم ها نداشته باشیم، باید به طور کامل سیم های برق کامپیوتر را از پیریز جدا کنیم. اگر در این حالت گاوس متر را برای اندازه گیری به کار گیریم، کاهش میزان امواج الکترو مغناطیس را در این حالت با زمانی که کامپیوتر خاموش است و سیم ها متصل به پیریز می باشند را خواهیم دید.
 
3- استفاده از محافظ میدان مغناطیسی
 
 محافظ میدان مغناطیسی از آلیاژهای مخصوصی ساخته شده است که امواج الکترومغناطیسی را در خود نگه داشته و مانع از انتشار آن به اطراف می شود.
 
4- استفاده از محافظ کابل های برق
 
 کابل ها و سیم های برق از عمده ترین مناطقی هستند که امواج الکترومغناطیسی را به بیرون ساطع می کنند. بنابراین با استفاده از محافظ برای آنها تا حد زیادی جلوی امواج سیم های برق را می توان گرفت و در ارتقای سلامت افرادی که در آن محیط مشغول به کار هستند، گام موثری برداشت.
 
چند تذکر
 
 هنگام استفاده از مانیتور سعی کنید که از محافظ صفحه مانیتور برای کاهش آسیب رسانی این امواج به اعضای بدن خود استفاده کنید.
 
اگر چه استفاده از این وسایل به طور مستقیم و دفعه ای آسیب نمی رسانند، اما در صورتی که استفاده مداوم و طولانی مدت داشته باشید، آثار مخربی را روی اعضای بدن مصرف کننده ها خواهد گذاشت.
 
اثرات امواج الکترومغناطیس روی سلامت اعضای بدن
 

میدان های الکتریکی که در اثر امواج الکترومغناطیسی تجهیزات الکتریکی به وجود می آیند، نامرئی هستند، اما سرشار از انرژی می باشند، طوری که اگر میزان این امواج از حدی بالاتر برود، احتمال می رود که خطراتی را برای سلامت انسان ها در پی داشته باشند.
 
این میزان خطرناک در اطراف سیم های برق بدون محافظ که ولتاژهای قوی از آنها عبور می کنند وجود دارد.
 
ژنراتورهای برق و موتورهای برق هم از وسایل الکتریکی خطرناک هستند.
 
یکی از آثار مضر امواج الکترو مغناطیس بر روی سلامت انسان ها، بروز انواع سرطان ها می باشد. اگر چه این ارتباط از جمله بحث برانگیز ترین مسائل پزشکی بوده است، اما تحقیقات مختلف نشان داده است در مناطقی که میزان امواج الکترو مغناطیس ساطع شده زیاد می باشد، به همان نسبت میزان شیوع انواع سرطان ها هم زیاد می باشند.
 
شایع ترین سرطان های گزارش شده در این رابطه، سرطان سینه و سرطان مغز می باشد.
 
علاوه بر آن، امواج الکترومغناطیس می توانند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شوند.
 
به بیمارانی که از مشکلات قلبی رنج می برند، توصیه می شود که موارد گفته شده را در ارتباط با محیط زندگی خود رعایت کنند و در مناطقی زندگی کنند که امواج الکترو مغناطیس کمتری در جریان باشد.
 
تحقیقات مختلف نشان داده است که این امواج، بر روی ضربان قلب اثر می گذارد و آن را از حالت طبیعی خارج می کند.
 
تلفن همراه هم بی ضرر نیست
 
 استفاده هم زمان از وسایلی که امواج الکترومغناطیس را از خود ساطع می کنند، سبب تشدید آثار تخریبی بر سلامت انسان ها می شود.
 
یکی از وسایل پر استفاده امروزی که امواج الکترومغناطیس از خود ساطع می کند، تلفن همراه می باشد.
 
اثرات تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل دیگر مانند مایکروویو، رایانه و هم چنین مصرف داروهای مختلف بسیار حائز اهمیت است. تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل یاد شده اثرات سوء امواج تلفن همراه را تشدید می‌کند.
 
هم چنین بدترین شکل تداخل، هنگام استفاده همزمان از تلفن همراه و مایکروویو است.
 
از سوی دیگر شرایط استفاده از تلفن همراه در اثرات آن تعیین‌کننده است. به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مکان‌های مسقف و شهرهای آلوده، مقدار خـاصی را طلب می‌کند.

صفحات جانبی

نظرسنجی

    لطفاً نظرات خود را درمورد وبلاگ با اینجانب در میان بگذارید.(iman.sariri@yahoo.com)نتایج تاکنون15000مفید و 125غیرمفید. با سپاس


  • آخرین پستها

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :